EEN MOBIELE APP IS EEN COMPUTERPROGRAMMA ONTWORPEN OM TE Lopen op mobiele apparaten zoals smartphones en tabletcomputers

designer drawing mobile website development wireframe

Sommige vooraf geïnstalleerde apps kunnen worden verwijderd door een gewoon verwijderingsproces, waardoor er meer opslagruimte overblijft voor de gewenste. Waar de software dit niet toestaat, kunnen sommige apparaten worden geroot om slot online de ongewenste apps te elimineren.

Apps die niet vooraf zijn geïnstalleerd, zijn meestal verkrijgbaar via distributieplatforms, app-stores genoemd. Ze verschenen in 2008 en worden meestal beheerd door de eigenaar van het mobiele besturingssysteem, zoals de Apple App Store, Google Play, Windows Phone Store en BlackBerry App World.

tips-membeli-laptop-baru

ONTWIKKELAARS OP HET WERK

Het ontwikkelen van apps voor mobiele apparaten vereist aandacht voor de beperkingen en functies van deze apparaten. Mobiele apparaten werken op batterijen en hebben minder krachtige processors dan pc’s en hebben ook meer functies zoals locatiedetectie en camera’s. Ontwikkelaars moeten ook rekening houden met een breed scala aan schermformaten, hardwarespecificaties en configuraties vanwege de intense concurrentie in mobiele software en veranderingen binnen elk van de platforms.

De term “app” is een verkorting van de term “applicatiesoftware”. Het is erg populair geworden en werd in 2010 door de American Dialect Society vermeld als “Woord van het Jaar”.

Mobiele apps werden oorspronkelijk aangeboden voor algemene productiviteit en het ophalen van informatie, waaronder e-mail, agenda, contacten, aandelenmarkt en weersinformatie. De vraag vanuit het publiek en de beschikbaarheid van ontwikkelaarstools zorgden echter voor een snelle uitbreiding naar andere categorieën, zoals die worden afgehandeld door softwarepakketten voor desktoptoepassingen.

dde

VEILIGE LEVERING

Mobiele applicatie-ontwikkeling vereist het gebruik van gespecialiseerde geïntegreerde ontwikkelomgevingen. Mobiele apps worden eerst getest in de ontwikkelomgeving met behulp van emulators en later onderworpen aan praktijktesten. Emulators bieden een goedkope manier om toepassingen op mobiele telefoons te testen waaraan ontwikkelaars mogelijk geen fysieke toegang hebben. Mobiele gebruikersinterface (UI) Ontwerp is ook essentieel. Mobiele gebruikersinterface beschouwt beperkingen en contexten, scherm, invoer en mobiliteit als contouren.